מאבק באלימות אלכוהול וסמים
תוכנית מאבק באלימות אלכוהול וסמים-ביר אלמכסור
התכנית ברשות מובלת על ידי ראש הרשות המקומית, תוך שותפות בין כל המחלקות והמנגנונים הפועלים ביישוב בתחום: אכיפה, רווחה, חינוך, פנאי, ועוד ומתמקדת בכל ההיבטים והמשתנים העירוניים שהשפעה עליהם מייצרת הפחתה והתמודדות יעילה יותר עם האלימות ביישוב.
עקרונות התכנית
התכנית מבוססת על הגישה של 'יישוב כיחידת שינוי' לפיה הדרך האפקטיבית ביותר להפחתת האלימות ומאבק באולכוהול בחברה, היא הפעלת תכנית התערבות ברמה היישובית, בהתבסס על הרשות המקומית ודרכה להשפיע על איכות החיים של תושבי הקהילה כולה.
הצלחת התכנית מבוססת על המנהיגות המקומית והנבחרת שלה אשר מובילה את המאמץ, יחד עם מערכת השירותים המוניציפאליים שמגיעה לכל התושבים באמצעות שירותי חינוך, בריאות, רווחה, פנאי, תברואה ועוד. לפי מחקרים שנעשו בעולם, הנהגה מעורבת, המובילה תהליכים קהילתיים מסוג זה, היא תנאי להצלחתן של תכניות מניעה והתערבות.
בנוסף, התכנית יוצרת הזדמנויות למעורבות תושבים במאמץ לצמצום אלימות.
תכנית מאבק באלימות מייצרת ביישובים בהם היא פועלת, ערוצים והזדמנויות שונות להירתמות תושבים למאמץ ולמעורבותם בפעולות הנעשות ביישוב לצמצום תופעות של אלימות ופשיעה. כל זאת בליווי הדרכות והכשרות של אנשי מקצוע.
תכניות ליבה במאבק באלימות הפועלים ביישוב:
התכנית כוללת תכניות ליבה, ויוזמות המותאמות לצרכים הייחודיים של היישוב:
- תכניות בתחום החינוך: מדריכי מוגנות בבתי הספר, תכניות מניעה והסברה בבתי הספר.
- תכניות בתחום הפנאי: פעילות ספורט במגרשים מוארים, קידום מנהיגות נוער והתנדבות המגויסות לטובת מאבק באלימות, והיערכות עירונית לקיץ.
- תכניות בתחום האכיפה: מצלמות אבטחה ומוקד רואה, סיירת הורים, "קירור" קהילתי של נקודות חמות, מודלים קהילתיים של אכיפה.
- תכניות בתחום הרווחה: עובדת סוציאלית במשטרה וחיזוק הממשקים בתחום הרווחה.
תכנית ביישוב מפעילה מסגרות שונות של התנדבות בקהילה כמו: סיירות הורים, יום מעשים טובים, נשים למען נפגעות אלימות במשפחה, ועוד.